Fujifilm Instax Pătrat SQ10 Review

Introducere

Fujifilm Instax Pătrat SQ10 este un hibrid analogic și digital aparat de fotografiat, oferindu-vă posibilitatea de a trage imagini digitale și de imprimare de pe cele mai bune. Ca numele poate indica, se folosește un pătrat format de film instant – care este nou pe piață, și cu forma, este o reminiscență a Polaroid tip de film vechi. În interiorul SQ10 este un 1/4-inch 3.7 megapixeli senzor CMOS. Acesta este însoțit de un obiectiv fix, care are un echivalent 35mm distanță focală de 28,5 mm, cu o diafragmă maximă de f/2.4. Pachete de film sunt disponibile pentru a cumpara pentru aproximativ £8.99 / 16.99 dolari la momentul de scris – acest lucru vă oferă 10 de fotografii. La momentul de scris, Fujifilm Instax Pătrat SQ10 costă în jur de £230 / 279 dolari (excl.).

Ușurința de Utilizare

Instax Pătrat SQ10 este destul de o camera mare, ceea ce nu este surprinzător având în vedere că are în casă un mecanism de tiparire, împreună cu pachetul de film în interiorul acestuia. Nu te aștepta să satisfacă SQ10 într-un blugi stramti de buzunar – s-ar putea doar despre obține departe cu un mare jacheta sau haina de buzunar.

Acesta utilizează o margine rotunjită design pătrat, care arata destul de elegant, dacă nu un pic neobișnuit. S-ar putea găsi tu a lua niște priviri curioase atunci când se utilizează SQ10 în public.

Proiectat pentru a fi simplu de utilizat, care poate sau nu poate fi un punct în plus în funcție de punctul dumneavoastră de vedere. Există foarte puține controale puteți lua-te ca shooter. Deși obiectivul are o diafragmă maximă de f/2.4, nu puteți selecta diafragma tine – nici nu puteți alege viteza de declanșare sau ISO.

Față de Fujifilm Instax Pătrat SQ10

Pentru a comuta pe Fujifilm Instax Pătrat SQ10, răsuciți metal lentile frontale a obiectivului de off în poziția on. E destul de rapid pentru a face acest lucru, cu aparatul pornit și gata pentru a merge în jurul valorii de două secunde. De asemenea, găsite pe partea din față a camerei sunt două butoane – unul sau ambii puteți folosi ca eliberare a declanșatorului. Puteți seta, de asemenea, unul dintre butoane pentru a controla modul de fotografiere, puteți configura cum funcționează butoanele din meniul principal, și veți fi, de asemenea, vi se solicită să alegeți modul în care acestea funcționează atunci când primul set-up aparat de fotografiat.

Când vine vorba de moduri de fotografiere, aveți trei opțiuni. Puteți trage în Standard, Bec (care înseamnă că puteți crea expuneri lungi), sau Dublu de Expunere – acest lucru vă permite să ia două fotografii într-o singură expunere.

De asemenea, pe partea din față a camerei este un autofocus lumină de asistență, care va activa în mod automat ar trebui să fie de fotografiere în lumină scăzută. Puteți comuta în meniul principal, care este la îndemână dacă se întâmplă să fie de fotografiere undeva discret. De autofocalizare este, în general, destul de repede, și un pătrat verde va afișa pentru a vă arăta că accentul a fost atins. S-ar putea găsi în anumite condiții de lumină scăzută, camera se luptă pentru a dobândi focus – în astfel de cazuri, piața va fi afișat la fel de roșu. Nu puteți muta punctul AF din centru, ceea ce înseamnă că poate găsi necesitatea de a face unele concentrându-se și recompunerea din timp în timp. Există o unitate flash de pe fața aparatului de fotografiat, care este unul dintre singurele lucruri pe care le obține controlul asupra atunci când utilizați camera. Puteți alege între Bliț Automat, Bliț Forțat, Suprimat Flash, Slow Synchro și Red-Eye & Lent.

Din spate de la Fujifilm Instax Pătrat SQ10

Trecerea la partea din spate a Fujifilm Instax Pătrat SQ10, și există un 3-inch, 460k-dot ecran. Acest lucru nu este sensibil la atingere sau înclinarea, dar afișează o destul de luminos de vedere al imaginii. Deoarece nu există nici un vizor pe SQ10, vei folosi acest pentru a compune împușcat. Pe ecran standard, veți vedea modul de lucru (Manual sau Auto – mai mult pe aceasta mai târziu), cât de multe fotografii ai plecat (reprezentate prin puncte – câte una pentru fiecare lovitură de stânga), și, dacă nu ajungi la mai puțin de 10, cât de multe spații ți-a mai rămas în memoria internă. Memoria internă are suficient spatiu pentru 10 fotografii, dar puteți adăuga, de asemenea, suplimentare de memorie prin intermediul Micro SD card – slot pentru care se găsește pe partea laterală a camerei.

Sub ecran este locul unde veți găsi toate butoanele de care aveți nevoie pentru a opera setările de Fujifilm SQ10. Aceste butoane sunt organizate în jurul unui centralizate circulară butonul de meniu, și sunt destul de auto-explicative. Există un buton pentru adăugarea unui filtru care poate face fie înainte de a lua o imagine, sau după aceea, dacă preferați. Există, de asemenea, o compensare a expunerii butonul – din nou, puteți apela acest lucru înainte de a lua imagine, sau după aceea, ca o modalitate de a edita împușcat. O vinietă pot fi adăugate prin intermediul unui alt buton, din nou, pre – sau post – injecție.

Există, de asemenea, o redare buton, un buton de spate și cea mai importantă butonul de imprimare, care va trebui să utilizați dacă utilizați aparatul foto în modul Manual. Auto / Manual moduri menționate anterior, nu se referă la setările camerei, ca s-ar putea aștepta. În schimb Auto înseamnă că aparatul de fotografiat va acționa ca un tradițional camera instant, și scuipa în curs de dezvoltare de film de îndată ce apăsați butonul declanșator. În modul manual, cu toate acestea, puteți trage pur digital, numai de imprimare exact ceea ce vrei – și odată ce ești sigur că ai împușcat.

Din spate de la Fujifilm Instax Pătrat SQ10

Pentru a alege între Automată și Manuală moduri, există un comutator de pe partea laterală a camerei. Pur și simplu scutura între Automată și Manuală, atunci când este în modul Manual, veți vedea o bandă verde în partea de sus a comutatorului. Este în valoare de verificare dublă în ce mod vă aflați înainte de a începe pentru a trage, astfel încât să nu accidental a deșeurilor de film.

Cum pentru filmul în sine, ca și cu toate celelalte Instax camere, SQ10 este incredibil de simplu de utilizat. Filmul ușa este deschisă printr-un zăvor spre partea de sus a camerei. Odată ce v-ați îndepărtat de film ambalaj din folie de argint container, pur și simplu alinia semn galben pe camera cu semn galben pe pack film, închide ușa și sunteți gata să meargă. Camera va scoate automat negru protector bucată de film, fără a fi nevoie să faci nimic – odată ce ați făcut asta, pentru a evita deschiderea din spate a camerei sau riscul de a expune și de a distruge film.

Pentru iubitorii de selfie, o presupunere rezonabilă având în vedere cine această cameră este orientată în primul rând, există un modul self-timer care poate fi setat la 2 secunde sau 10 secunde. Cu nici o modalitate de a vedea ce ai de încadrare, acesta poate fi un pic lovit și dor de – un alt motiv bun pentru a trage în format digital doar până când veți obține încadrarea vrei.

Fujifilm Instax Pătrat SQ10 În mână

Când ești în modul de redare, puteți uita prin imaginile pe care le-am luat deja, alegerea de a imprima orice care vă place în mod special, sau, poate, o copie a ceva ce ai deja tipărite.

Pe partea de jos a camerei este un trepied standard fir, în timp ce pe fiecare parte a camerei, veți găsi o ușă care ascunde, fie bateria sau cardul de memorie și port de încărcare. Acumulatorul poate fi încărcat prin intermediul Micro USB, și, în practică, dureaza un timp foarte lung – acesta este evaluat pentru imprimare 160 de fotografii de-a încărcat complet, dar dacă te duci pe o imprimare sindrofie, este posibil să dureze un timp pentru a ajunge la acel punct.

Nu există opțiuni de conectivitate cu Instax SQ10, deci, dacă doriți fotografii digitale de fotografiat, va trebui să așteptați până ajungeți acasă sau la un calculator. În plus, va trebui să copiați fotografiile din memoria internă pe un card Micro SD, înainte de conectarea la un computer, într-un fel. Toate, în toate este un foarte lung proces pentru ceva care este atât de fatis ca scop Instagram generație – cu toate acestea, după cum vom vedea, o calitate a imaginii de Jpeg este, probabil, nu merita efortul, oricum. Este, de asemenea, de remarcat faptul ca acolo nu pare a fi o modalitate de a obține o copie digitală a imaginilor cu un filtru sau vigneta aplicată.